hej :)

det blev fler inlägg, för jag glömde att skriva att jag ska tävla på söndag i tosåker jag ska hoppa 80 cm <3
och i mon ska jag rida jag ska trimma
han.
/emilia

Klaus.

världens finaste <3
 
/emilia

Hej :)

Hej i dag har jag varit i skolan och det var väll kul sen efter skolan var jag på ridskolan, sen red jag och nu kom jag hem från stallet så jag har inte kunst blogga i dag men nu ska jag dusha :)
Men nu säger jag Gonatt för jag kommer nog inte blogga mer i dag :)
/Emilia 

HAHAHAHAH.

hahah vad är det här för nått? och hur får man på hästarna den?
hahah dööör. söta hästar iaf :P
 
/evve

visste du att..

..jag har provat en c-ponny som jag ska tävla på söndag. ni får veta mer sen :D
...jag kan bli riktigt tjurig!
..jag hatar frukter och grönsaker..:P
....jag är väldigt cool ;)
...jag gillar musik. :)
 
...denna låten passar väääldigt bra in på mig, ibland undrar jag om det är mig dom pratar om :D
 
/emma

dålig uppdatering


men ska bättra mig nu så ja nu är jag hos evelina hon är nere och dushar ikväll ska jag julia och evelina på tjejkväll med fotbolls laget:) och ja idag har jag varit i skolan och sen åkte jag hem till millan för först skulle vi rida med då skulle emilia med isabelle på ridlekis så då ringde jag evelina och fråga om hon villa följa med mig till stallet och då var hon så snäll och följde med mig bästa evelina :) <3 men ja som sagt nu sitter jag på evelinas rum och väntar på att evelina ska har dusat klart men nu kom hon så hejdå :) <3
/emma

dagens fråga.

hur hittade ni hit till vår blogg?

 
/evelina

hej!

hejsan :) nu ska jag hoppa in i dushen tror jag väl och försöka få tag på mamma! ikväll ska jag med julia o emma till tjejkväll, eller ja ^^
 
blir nått tidinst dådå :) kl e 13:40 och 50 personer gått in här.. kommer ett inlägg om BLOGGEN.
 
/evelina

nu ska jag..

ut till bussen :) åker till skolan och sen kommer jag hem och bloggar :)
 
/evelina

På söndag...

ska jag tävla igen :D vill ni ha film eller?;)
 
/emilia

finn 5 fel!

den nedersta är fel bilden. och det har inget med ljuset att göra eller nått sånt :)
 
/evelina
 

godnatt.

idag har jag vart med emilia och alva. vi har väl inte gjort nått ´speciellt´. har tränat engelskan nu.
nu ska jag sova! statistiken har vart asbra idag, 300 är ni uppe i nu.< 3 ni e fn bäst!
 
det är såhäääär bra.
fråga gärna nånting på frågestunden!:) vill ha mycket frågor nu!
 
/evelina

Frågestund;)

 
/evelina & emilia

Hej nu är jag med Evve :)

Hej nu är jag hemma hos Evve och vi gör lexa :)
Men vi ska göra en fråge stund :)

/emilia

visste du..

..att Jag har brutit mitt lillfinger en gång.
...att den första hästen jag ramlade av på var en svart liten shettis vid namn: Duppe. ;)
..att jag har en hund som heter bosse ;)
....att jag och emilia åkt buss till stockholm alldeles själva :o hahah ..
...att jag har tävlat 2 gånger. haha. på birk och cheeky :)
 
...att jag tog den här bilden på en utav de sista dagarna jag fick träffa honom<3
 
/evelina

statistik :)

statistiken stiger :)
 
/emilia

hej :)nu är jag med evve och alva vi har ätit och vi har varigt ute men nu regnat.
men när det slutar ska vi gå ut i skogen :)
 jag tror klas ska vila i dag men då är det hård ridnig i morgon :)
 
 
 
 

<33
 
/emilia
 

min ridhistoria.

tänkte skriva om min ridhistoria nu när det är så många nya läsare. och jag hoppas såklart jätte gärna att ni stannar!
 
det började med ridskolan. ridskolan hette STORK. Det var såklart jätte bra. Efter att jag ridit ett tag fick jag en egen ponny, eller inte egen, en foderponny fick jag. Jag fick honom när jag var 6 år och ponnyn hette Salta Stone Stepper, eller steppy som vi kallade honom. Han var en B-ponny valack som jag lärde mig GRYMT mycket på.
 
En gång somnade jag på honom i hagen. jag låg på han rumpa och sen hörde evve och dom snarkningar. haha. och steppy verkade också somna. eller så var han bara jätte jätte snäll!
 
När vi hoppade stannade han alltid efter hindret, busponny. Men en gång skulle jag ta med honom till ridskolan, då evve också skulle ta med birk för då hade hon precis fått honom.
 
men vi fick ingen häst med oss. för steppy, han hade fått...... fång. och jag var så lessen. sen fick vi lämna tillbaka honom. min bästa vän. lämnade jag tillbaka. <3 STEPPY <3
<3
 
sen blev det halloween och vi skulle fixa där för loppis på mammas jobb! dagen före fixade vi då och hade det bra. jag hade ju inte steppy. då kommer min morbror fram till mig och säger  "Du FÅR Kilrush av MIG" och jag började störtböla.
 
blev så glad. Tack tack tack TACK<3 jag var inte den som åkte upp till honom varje dag. men när jag väl gjorde det. jag var så glad men min EGNA ponny.<3 killen var ju stor och så och jag vågade inte riktigt galoppera på honom. men en dag gjorde jag det. och det gick så bra
 
så vi gick ner längst ner i hagen och skulle galoppera upp för backen. och killen skenar upp. haha. <3 söt pojke. då var han typ 29 eller nått. <3
världens finaste<3
 
sen åkte vi och provred en massa hästar. för jag ville ha en "riktig" häst. det var ju killen. men killen var ju, lite gammal. så tävla och träna kunde jag inte göra på honom. sen hittade vi min lilla älskling, Pysen <3 världens finaste C-ponny kille.
 
underbar att rida och jag sa till mamma "denna häst vill JAG ha!" och så blev det. sommaren 2010 fick vi hem honom. underbara ponny.!
 
vi tränade och tränade. och han var väldigt pigg men osäker på hinder. det gjorde såklart att jag blev osäker. för jag ramlade ju av. och av och av och AV. han tillåmed hoppade över mig typ.
 
men på slutet, eller ja, inte slutet, men den 1 november 2011 kom vi ut på våran första tävling. en blåbärshoppning på stork. :) vi fick massa fel på 30. men felfria i 50 :)
 
vi har bara haft den underbart. men han växte jag ur. min finaste.!!<3
vi la ut honom på annons. sen fick han ett jätte bra hem o vi åkte och hälsade på honom <3
finis<3
 
sen åkte vi och provred nya ponnys igen och vi hittade en vit d-ponny som vi tog hem! klaus var namnet. eller "klas" som vi kallar honom. han har jag även nu. jag fick honom samma dag som vi lämnade pysen. min finfina ponny!<3 den 28 April fick jag honom och den 17 maj var vi redan ute på vår första tävling.
 
det var en clear round, hoppade en 40 och en 50 och blev felria i båda. sen åkte vi och tävlade mer. har kommit felfria i alla utom den gången jag skulle hoppa 80 cm och då flög jag av.
 
nu tränar och tävlar och jag ska komma ut på lite lokala med honom.
 
<3
 
så i bloggen får ni följa mig och klas nu när vi tränar och tävlar :)
 
/emilia

:000

http://www.ponnysanning.se/?p=10938#respond
 
 

skolan :)

hej nu har jag kommit hem från skolan och jag ska va med evve och alva.
Sen ska jag rida jag ska rida ut :)
 

<3 söta 33 åriga killen :)
 
/emilia

ojjsan.

oj. har glömt att blogga, eller inte glömt jag har inte hunnit. i tisdags fick jag ett par mörkblåa tretorn (som ni ser på filmen evve la ut) och sen var vi till ryttarstugan för jag skulle byta mina whitaker ridbyxor för dom  var för små. men det blev inga för jag kunde inte ha nåra... men sen va jag med evve och emma och evve stannade med mig ända tills kl 9 typ<3
 
igår var jag med evve o emma. vi åkte och tittade på emmas träning när hon tränade ulla och julia tränade cheeky :)
det gick jätte bra för båda två.
 
idag ska jag vara med evve och alva :) men jag bloggar senare! ska försöka få bättre uppdatering, men jag gör så himla mkt om dagarna. jag har en egen ponny. sen har jag familjen och datorer krånglar och jadu. men ska försöka :)mina killar<3
 
kom på att jag bara har ägt valacker, steppy b-ponny valack, killen D-ponny valack, Pysen C-ponny valack och Klas D-ponny valack ;)
 
/emilia

min värsta avramilng.

hehe inte för att jag har ramlat av och det har vart akut farligt. eller nått sånt.
 
Men den ända gången jag fått åka till akuten var när jag ramlade av Greta. Vi red på en åker en kort stund jag och min syster. När vi skulle gå därifrån gick emma (min syster) före med pride. och jag vet inte varför men så började greta skena.
 
jag flög av som en liten vante (det var ju bra ändå, för vem vet vad som hade hänt annars?) Greta sprang såklart därifrån och emma hoppade av pride och vi gick och letade. jag var typ helt tom i huvudet och kommer inte ihåg så mycket. men mamma kom och hemta mig för jag mådde inte så bra. var typ yr och hade ont överallt och såklart var det vinter och snön hade kommit innanför jackan och tröjan så jag var iskall minns jag. ^^
 
men jag och mamma åkte bil runt och titta efter greta så sen ringde emma och sa att dom hade hittat henne. hon som äger duppe hade tagit henne och haft in henne i en box så emma fick rida hem med pride och åka och rida tillbax greta sen också.
 
sen åkte jag och mamma in till akuten i gävle. men det hade tydligen inte hänt nått. jag hade ont i ryggen vet jag sen mådde jag inte så bra heller.
 
jag millan och millans mamma ute och rider :) jag rider längst fram på greta :)
 
/evelina

imorgon.

imorgon ska jag va med emilia och alva :) vet inte vad vi ska göra men ja. nu säger jag väl godnatt. och som jag lovat 4 inlägg, så kan jag säga att "hoppar bana på klas" la jag ut hehe ^^ för den var från min telefon.
 
hehe, men de e för att jag gör mkt om dagarna och jag har inte tid på kvällarna för nu när det är skola vill man ju lägga sig tidigt!
 
men kommentera det här inlägget om vad jag ska skriva om. behöver ideer !
 
/evelina

helluu

hellu :) har vart med emilia och emma :) först åkte vi hem till emilias mormor :), sen skulle emilia hem och äta så vi följde med!
 
emma skulle åka och träna sen också då följde vi med, och hon som äger cheeky tränar tillsammans med emma så vi prata lite med henne och cheeky såklart<3 super fina är dom!<3
 
emma och ulla är också super fina<3 sen åkte vi hem och smörjde saker. nu eller idag ska jag väl titta på tv, och dusha en varm sköön dush!!<3
 
 
fina cheeky :)
 
/evelina

Hoppar bana på Klas

today.

dagen började med skolan. sen när jag kom hem eller ja, jag åkte hem till millan. vi tittade på tv och emma kom :)
sen åkte vi ner till ryttarstugan och lämnade tillbaka emilias ridbyxor.
 
sen åkte vi till hööks och tittade lite. när vi kom hem åt emilia sen tittade vi på tv. och nu är klockan ganska mycket och jag ska sova så jag får sova ut lite.
 
är inte på det bästa humöret så ni får inte ett så långt inlägg idag, hehe ...
 
/evelina

ouuuups..

sorry för dålig uppdatering kommer snart ett inlägg om dagen!!

4 månader<3

i love you <3 bästa häst, <3
 
/emilia

jag saknar dessa tider. då allt var perfekt!

jag saknar detta så otroligt mycket. fnfnfnfnfnfnfnfnfn....<3333
 
/evelina
 
 

Denna dag.

jaop. nu tänkte jag sätta mig ner och skriva ner ett fint inlägg om den här dagen. haha.
började med skolan. hade slöjd. sen åkte jag på kalas med emilia, hos kusinerna.
 
men sen åkte vi hem till hennes pappa och åt och efter det åkte vi till stallet. millan skulle hoppträna kl halv 7. och det gick jätte bra. ni ska få en film sen ikväll eller imon :) jag filma hehe ^^
 
japp nu sitter jag här och har tagit en varm dush. usch så skööönt!
-arkivbild- men han var sååå söt ;)
 
/evelina

duscha!

nu ska jag ner och ta en varm lång o skön dush. bloggar efter det. höööörs :)
 
 
sommar<3
 
/evelina

En av mina favoritbloggar.

En blogg som jag läst ett tag nu. Som det bara klickade till med!<3
 
http://ponnysmurfarnas.blogg.se . läser den varje dag. lina har precis köpt en ponny, och tova rider på ridskola, på ursöta matilda. :) bloggen har en fantastiskt fin design, grymma inlägg och jätte fina bilder. den handlar om vardag, hästar och foto.
 
super söta tjejer och jag bara älskar bloggen! gå in på http://ponnysmurfarnas.blogg.se, den är så bra! :)
 
/evelina
 

United video

tomorrow..

har precis kommit ut från dushen. tog en jätte skön varm dush. behövdes. kan. man. säga. !.
imorgon är det måndag - skola. inte gympa och ingenting. hoppas på en choilldag.. :)
 
sen ska jag på kalas, tror det var imorgon.. ;) men nu ska jag nog snart gå och sova. kanske läsa bok. hehe, ni vet, hästböcker!!:D
 
 
/evelina

Hv polo

jag tycker Hv polo börjat göra ganska snygga saker :) och det är ju bra! hiss /diss?
 
/evelina
 
 

EVELINA.

Nu tänkte jag presentera mig, för alla som inte riktigt vet vem jag är ^^
 
Jag heter iaf Evelina. Jag är 11 år. Mitt största intresse är att rida. Jag har ridit i ca 6 år typ. började rida lite smått på duppe som min syster red. sen började jag på ridskola, jag o millan ;) efter att jag gått där ett litet tag, fick min syster en egen häst och i det stallet hon hade sin häst i fanns Birk. min stjärna. som jag började rida på.
 
på min födelsedag blev birk min<3 tog med honom till ridskolan, sen slutade jag - fick välja på birk och ridskolan. då väljer man väl såklart sin egen ponny <3 när jag sålde honom blev jag medryttare på pysen, emilias ponny. men jag slutade.
 
sen gillar jag också att fota. jag, eller min familj har en nikon d40. inte den bästa kameran men det funkar ju!:)
bara jag blir lite rikare så ska jag köpa en egen kamera ;) helst en nikon d3100!
 
/evelina
 

La la love.

Det är 2 saker jag älskar att göra lite extra mycket. ^^ det är som ni ALLA kanske vet, är en sak att rida.
Varför? jo för att jag älskar dom underbara små (stora) djuren. älskar att sitta på deras rygg o bara ha de bra. haha låter skit konstigt, i know. därför ska jag egentligen inte göra sånna här inlägg, men jag gör dom ändå!
men va söt han e<3
 
det andra jag bara älskar är att fotografera. fotograferar ALLT från himmel till jord. fast mest hästar då.
 
vad gillar ni att göra?
 
/evelina
 
 
 

jag saknar dig<3

Även om du inte var min häst, Så betydde du obeskrivligt mycket för mig. Fan vad jag saknar dig älskade älskade du.<3 Ta hand om Birk, och se till att han tar hand om dig. Världens finaste Glance Tracy. Eller "Trasan" som vi kallade dig<3 Jag saknar dig hjärtat. ♥16 April 1995 †10 Maj 2010. heaven's finest angel!<3
 
/evelina

från och med idag.

Börjar få ganska dåligt samvete för den urusla uppdateringen på bloggen :S men från och med idag kommer det bli minst 4 inlägg om dagen från mig. kommer göra 4 tidinst dagen innan eller nått sånt + att jag bloggar säkert samma dag!
 
va fint ;) <3
 
/evelina

today..

hej! har inte bloggat nått idag för att jag i morse fick data förbjud så kunde inte heller fixa tidinställda....
men hade 1 på inst sen igår iaf :) tur det! imorse eller ja, kl 11 åkte vi till parken, träffade alva och lina och vi gick tipsrundan haha ^^ sen hälsade vi på Duppe :) som var med på ponnyridning.<3 som birk var med 2010 <3 då va birk riktigt populär haha ^^
 
sen efter det var jag med emilia och emma och då åkte vi upp till stallet och dushade ulla, klas och killen, <3 sen fixade vi vattnet till dom. nu ska jag väl sova tror jag, imon är det söndag, ska sova ut på riktigt nu. idag vaknade jag typ 06:30 för jag lärade gå på toa sen kunde jag inte somna om -.-
 
 
/Evelina

färger på hästar.

själv tycker jag allra allra bäst om hästar som är skäck. så fina är dom! blir kär på en gång. sen tycker jag också om svarta och isabeller. så fina färger.
 
vad är er favorit färg på hästar?
<3
 
/evelina

<3<3

aw, denna satt på birk när jag fyllde år. så glad jag blev när jag såg den<3
"NU ÄR HAN DIN HOPPAS ATT NI FÅR MYCKET ROLIGT I HOP!"
"GRATTIS EVELINA PÅ 8 ÅRSDAGEN"
"BIRK + EVELINA = SANT"
 
åååh denna ponnyn, som jag började rida 2008. kunde hoppa 40 cm. hoppade 50 en gång. jublade som f'n kommer ihåg när emma sa "hoppade 80 cm på birk" det var så jävla stort. så jävla stort ska ni veta.
 
till att köpa ponnyn och utvecklas så in i bängen och sen att det var stort att hoppa 50 cm, till att hoppa bana på 80 cm. alltså det om nått är så stort. fick 4 fel på den 80 rundan. ALLA bommar stanna kvar. men birk busade till det och gick på sidan en gång. men så jävla glad. o stolt blev jag. ni fattar inte.
 
hur ponnyn som hoppade 50 cm. och det var riktigt jävla stort. till att sen hoppa en L.D och bara gå på sidan. SOM 20-åring. att lära sig så på 3 år. det är så sjukt. jag blir så jvla stolt.
 
birk kanske inte hoppar 130 banor. men vi utvecklades och det är det jag tycker är meningen med ridning. jag tyckte/tycker om birk för hur han var och inte för vilka resultat han fick.
 
åå jag älskar dig,<3
 
/evelina

Att låta någon annan rida sin egna häst.

För mig var det helt okey att ex. Emilia rida Birk nån gång lixom. Det gjorde mig absolut INGET. Bara roligt att få höra hur hon tyckte och sånt. Ibland kunde jag låta nån sitta på rumpan på honom eller att vi red 2 (birk orkade det LÄTT, + att när vi var så små vägde vi 30 kg typ. hehe nerå men ^^ å birk var en D-ponny fjording)
 
Jag lät typ vem som helst rida min ponny. men birk var ju birk. hehe. typ världens snällaste, som alla kunde rida, för han var snäll och gjorde ingen någonting. Alva HOPPADE till å med. asså ALVA ;) haha. hon hoppade 60 cm på birkisen.
men om jag hade den busigaste ponnyn som var helt vild av sig då? ja då kanske jag inte skulle sätta upp den där tjejen som ridit i 3 månader lixom på ridskola 1 gång i veckan. men jag satt upp vem som helst på birk, för jag litade på honom, och han gör eller gjorde ingenting. eller ibland kunde han väl hitta på bus som att bocka, men det var inte ofta.
 
men om jag hade den där 4 åringen, jätte snäll men 4 år? då hade jag nog inte satt upp hon som inte kan rida lätt i traven. eller hon/han som skumpar jätte mycket i galoppen. nää.. men det gjorde ingenting för birk om den skumpa lite. han travade på snällt fortfarande och kände knappt nått.
men hur känner jag nu? om jag hade en ponny, hade jag låtit vem som helst ridit den. ärligt är svaret.... nej. eller vissa hade fått ridit den. dom som jag litar på. ex. millan, emma, min syster, och nån till säkert.
 
men vem som helst, hehe nej. om den nu inte skulle vara på pricken som birk. och jag litade på ponnyn lika mycket som birk. men nu känns det som om jag ALDRIG kommer lita på en ponny, lika mycket som jag gjorde det på birk.
 
och jag blir såklart super glad när folk tror att jag klarar att ta den ponnyn. ex emilia. lät mig rida pysen 1-2 dar i veckan. red hennes foderponny steppy ibland, och killen såklart ibland. klas har jag aldrig ridit, men det kommer jag säkert få göra.
 
och jag är, super mega jätte glad att jag får rida deras ponnys, ex som cheeky eller mulle. mina favvisar<3
och att jag till och med fick TÄVLA är ju jag så himla tacksam för<3<3
 
brukar ni låna ut din egen häst till din kompis?
 
/evelina

visste ni att....

i vårt stall (min mormors stall) har vi vinnaren av carl-philips pris i globen år 1995. asså kilrush prince.
 
han vann globen med min moster.
kilrush prince eller killen som vi kallar honom är världens finaste D-ponny kille. han står i vårt stall och vann globen med MIN moster. jag har ägt honom en liten tid i mitt liv *stolt* han är fortfarande lika pigg å glá även fast han är 33 år gammal. han skenade med mig upp för en backe när han var ca 30 år typ. hur fin som helst är han.
 
han har tävlat ponny-sm och globen. så världs duktig elitponni har vi i vårt stall. om ni vill ha bevis på att han vunnit e så kan ni gå in på denna länk: http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=5480 och sen skrolla ner till 1995 och sen sista namnet så ser ni: Ponnyhoppning Prins Carl Philip Pris – Nathalie Andersson/Kilrush Prince. och här ser ni om ni går ner till 5D hoppning medelsvår A, bedömning A:1a, SM A-Final: http://www.ridsport.se/_Arkiv/ressm99.htm#%202 så han har kommit 11:a på SM också.
men vi älskar killen för den ponnyn han är, och inte för vad han har vunnit!!<3<3
 
/emilia
 
 

skolan.

har precis kommit hem från skolan. hade gympa och sen var det typ bara lekar. haha. hade typ en ny lärare idag bara. som vi ska ha varje torsdag, men blev fredag den här veckan.
 
idag ska jag inte göra så mycket. helt leedig ;) haha. men ska inte sitta vid datorn så mycket utan umgås med min familj<3 ikväll blir det fångarna på fortet!
 
är det nått ni vill att JAG ska skriva om? VILL skriva nått långt och kult inlägg!
 
hade ingen bild..
 
/evelina

godmorgon :-)

He nu ska jag till skolan och så jag ska rida klas i dag och jag ska vell rida med emma :-)
/emilia

har inte bloggat.

eller jo.. på sett å vis, men tidinställda ;) men nu ska jag berätta om idag och igår!
 
igår var jag med Emilia, vi följde med Emma och tittade på när hon tränade Ulla :) det gick jätte bra för dom, dom var så duktiga <3 sen åkte vi hem då red jag och emilia och jag red stooora jane :) travade för första gången på henne och hon var ju snäll men på slutet var hon lite stark. hehe ^^
 
idag var det skola, sen följde jag med lina A (som jag börjat i samma klass med nu i min nya skola) hem :)
vi har spelat spel och sånt. haha ;)
 
/evelina

Gästbloggning.

Gud vad kul att jag vann! Har aldrig "vunnit" något innan... ;)

Jag hade tänkt att skriva om hur det var för mig att förlora min bästa vän.

Jag skulle äntligen få min första ponny, en liten exmoorponny som heter Melinda. Vi åkte och provred henne den 14:onde mars 2012. Jag tyckte hon var bra så vi bestämde att vi skulle ta hem henne.

Min drömponny kom hem den 30:onde mars och jag var överlycklig. Ponnyn i mina drömmar var äntligen hemma! Vi släppte in henne i hagen där min mammas häst genast sprang fram med svansen i vädret och hälsade på den nya. Men Melinda ville inte hälsa så hon sprang iväg. Hon gjick in i lösdriften som hon, min mammas häst Stjarna och en inackordering skulle bo i. Vi såg till att de andra hästarna inte kunde komma in så hon kunde äta sitt hö i lugn och ro medan vi pratade. Men jag lyssnade inte alls på vad de sa, jag stod bara helt förstenad och tittade på Melinda. Hon var verkligen söt!
Vi öppnade sedan upp så hon kunde gå ut om hon ville och vi gjick in. Vi gjick och tittade till henne 3 gånger senare för att försäkra oss om att hon hade det bra i sitt nya hem.

Nästa morgon var det första jag gjorde att gå ut till hästarna. Melinda stog inne i stallet och jag gjick in. Hon var helt lugn och tuggade fridfullt på sitt hö. Men så fort jag kom närmare sprang hon så fort hon kunde ut ur stallet och bort från mig. Jag satte mig ner för att börja storgråta, min ponny var rädd för mig! Men så var det egentligen inte, hon var bara lite osäker, men det förstod inte jag då.

Efter nån timme gjick jag ut igen och hälsade på henne. Jag hade denna gången med mig en morot att locka henne med. Jag gjick sakta mot henne och stannade 2 meter bort och sänkte huvudet och höll fram moroten. Jag visste inte vad hon gjorde, jag kollade ju ner i marken. Men när jag såg på klockan att jag stått sådär i 10 minuter gav jag upp. Melinda hade säkert gått upp till stallet eller någonting, för framför mig var hon inte iallafall!

Jag gjick senare ut och försökte igen. Denna gången fick jag tag på henne och vi myste i 2 timmar.

Vi fortsatte så och efter 3 dagar följde hon efter mig som en liten hund och vi var bästa vänner!

På den fjärde dagen sadlade vi henne för att se hur det gjick. Vi hade inte tänkt att rida bara leda runt henne lite och se om hon passade i sin nya utrustning. Sadeln såg ut att ligga bra och så försökte vi med tränset. Men där var hon inte lika sammarbetsvillig, så fort vi tog av grimman snurrade hon runt och vände rumpan mot oss. Men vi fortsatte och tillsist fick vi lov att tränsa henne, men tränset var lite litet så vi tog av det direkt och gav henne morot för att visa henne hur duktig hon hade varit som tog bettet.
Vi tränsade eller sadlade henne inte mer under vistelsen hon var här.

Jag fortsatte att hålla på med henne och vi kunde springa jämsides utan grimma eller grimskaft. Hon hade tidigare varit väldigt skygg om man rörde hennes öron, men jag fick göra vad jag ville med dem utan att hon ens rörde en min.

Detta var min drömponny! Men det var det kanske inte för min mamma. Melinda sparkades och bits och höll på som en tok mot de andra hästarna! Min mammas häst Stjarna fick ett sår på benet och haltade lite lätt.

Mamma blev jätteorolig och Melinda fick gå i en egen hage en dag. Men hon var så orolig när hon var själv så hon fick släppas ihop med de andra hästarna igen.

Dagarna gjick och mamma stod inte ut med att se sin häst plågas av Melindas sparkar. Hon ringde Melindas ägare (vi hade henne bara på prov för senare köp) och sa att de fick komma och hämta henne. Jag var helt förkrossad. Jag grät i dagar.

Jag tog vara på de sista dagarna jag hade kvar med Melinda så gott som det gjick.

Den 7:nde april var det bestämt. Melinda skulle hem till sin ägare. Jag grät så mycket som det bara går och jag var med henne 4 timmar i streck. Jag kunde inte tro det, ponnyn i mina drömmar skulle försvinna helt ur mitt liv.

De lastade in henne i transporten och jag tog ett sista farväl och jag såg transporten åka iväg. Jag kunde knappt se vart jag gjick, det var alldeles suddigt bakom alla tårar.

Jag sitter just nu och gråter och kan knappt se vad jag skriver. Jag saknar denna ponnys så otroligt mycket!

Vi åkte och hälsade på Melinda några veckor efter och vi ska snart göra det igen!

Jag förlorade min allra bästa vän och mitt hjärta krossades i tusen bitar. Det hjälper inte när folk säger att "den där ponnyn var ju helt galen, det var tur att ni skickade tillbaka henne!". Jag kommer aldrig att glömma denna ponnyn, hon lärde mig så otroligt mycket, jag kanske inte satt på hennes rygg, men hon lärde mig vad bandet mellan häst och människa betyder!
 


/Johanna

HEJ :-)

Hej i dag har jag varit skolan och jätte kul men nu ska jag till stallet och smörja sadlar :-)
Sen eller nu är jag med evve och så men nu ska jag byta om och i mon ska jag va med julia och vi ska rida :-) men vi ses sen :-) /emilia det var

finn 5 fel.

den första som hade rätt var johanna som inte har någon blogg tror jag, isf är det bara att säga till :) men du kommer att få gästblogga, så skicka din gästbloggning till: poniiridersblogg@hotmail.com :)
 
/pr

skolan.

blir ändå mindre bloggning nu ju. än på sommarlovet. eller i början på sommarlovet var det ju helt okej bloggning tyckte jag iaf. men sen på slutet ville man ju göra mer saker på än gång för att det inte var långt kvar tills skolan började. sen hade man inte tid sen på kvällen att damma tidinst, eller hade vi bara för lite ideer?
 
saker vi inte hunnit med att berätta under sommarlovet:
 
- Emma vann L.C med ulla i älvkarleby, första gången dom tävlade på gräs.
- Ridit varje dag har ju Emma och Emilia gjort.
- Massa träningar.
- Bad!
 
och säker massa mera. men man har bara inte haft ork, ideer eller nått!
så kom med massa ideer.
 
sommar 2012
 
/poniiriders

finn 5 fel.

 
den som vinner får gästblogga på vår blogg :) + 1 länk i 3 dagar ;)
den som det står "finn 5 fel" är "fel bilden" och det gills inte som ett fel utan det är 5 andra fel ;)
 
/emilia

efter - före.

igår gjorde jag ju ett inlägg om hur jag redigerar bilder :) här kommer lite före och efter bilder, och om ni vill veta hur jag gör så skrollar ni bara ner :)
 
 
 
ser ni skillnad? de gör iaf jag! :)
 
/evelina

redigeringstips :)

innan jag lägger in bilder på bloggen brukar jag oftast redigera dom. och då tänkte jag skriva hur jag gör det, om ni vill veta ;)
 
   »Beskär bilden. Det första jag gör är att beskära bilderna, eller ja, om det behövs. Om det är för mycket
     mellanrum lixom. Men man ska ändå inte beskära för mycket för mycket.
   »Sen klickar jag på sharpen. För att om hästens svans är svart ex blir den lixom mer svart om man gör det. Fast
     det är lika där, man ska inte göra för mycket för då ser man typ att den är tillgjord! ;)
   »Sen fixar jag ljuset. Väldigt viktigt enligt mig. bilden ska inte se för "mörk" ut. Då blir den bara tråkig, hehe ^^
     Ljuset på bilden ska inte vara för mörk och inte för ljus, nånstans där mittemellan ;)
   »Sen brukar jag ta bort saker i bakrunden. ex. stängsel, publik eller vad som helst ;) vet inte vad det heter men
     ja.
 
här kommer en före och en efter bild :)
 
 
visst var det stor skillnad. och enligt mig är/var det mycket roligare att titta på "efterbilden" :)
 
/evelina

ALLA SOM BÄSTELLER DESIGNER, TA DET LUGNT!

hehe andas i fyrkant. nej men alla som bästeller designer, får ta det lugnt, för nu har jag skolan!
dehär inlägget behöver inte alla läsa bara de som ska ha sina designer ;)
 
först och främst håller jag på med Toves design, http://tovenoriin.blogg.se som bästellt först.
 
sen gör jag er andras ;)
det tar tid alla ni ;)
 
/evelina

dagens fråga..

hur gammla är ni som läser vår blogg?
vi alla 3 är 11 år :)

snappt inlägg:-)

Det blir ett snappt
Inlägg ska till skaolan nu :(
/emilia

hej

hej imorgon börjar skolan inte så kul men ja ska väl va med millan och rida och sen ska jag kanske träna fotboll. men ja orkar inte blogga mera idag så skriver godnatt nu <3... hejdå alla och hoppas eran första dag i skolan bli bra :)

/emma

sommaren 2012.

nu är sommarlovet slut. imon börjar skolan igen så tänkte bäretta lite minnen från den här sommaren. :) bästa sommaren sen 2009 iaf. <3
 
vi kan ju börja med att jag typ började rida cheeky nu i sommar, japp den 24 juni satt jag på hans rygg för första gången och skulle rida långritt, hade inte ridit på hur länge som helst. :) men då började jag rida den lilla ponnyn eller ja, ;) vad man nu ska säga!<3
var med massa kompisar emellanåt också ju :) emilia o emma åkte till kolmården gjorde dom också, då fick jag ta hand om cheeky och klas i 3 dar. så kul var det!!<3
dehär sommarlovet var jag och emilia till göteborg, från torsdag-söndag, på torsdagen hälsade vi på bästa pysen, så fin han var <3 sen på fredagen och lördagen gick vi på liseberg! på lördagen hade jag lovat emilia att åka lisebergsbanan - europas högsta bergochdalbana. haha jojomänsan ;)
 
sen den 29 juli hoppade jag lilla cheeky för första gången. och hoppa hade jag inte gjort på hur länge som helst. men det gick bra ändå tyckte jag och cheeky var världens snällaste! dagen efter tävlade jag min 2.a tävling som inte gick så bra ^^ hehe.
sen somsagt har jag vart med kompisar, ridit och haft det jätte bra <3
 
/evelina

alva & lina <3

 hej :) snart kommer alva hit, vi ska väl hitta på nått! men sen kommer lina också, hon skulle bara rida, mocka och städa rummet först, haha ^^

men kommer nog inte blogga så mycket idag, lever sista sommarlovs dagen idag. imon börjar helvetet. kommer såkalrt bli askul att träffa alla, men efter 1 vecka har man tröttnat ..

kommer sakna min gammla klass så förbaskat.

 

/evelina

jag är med :)

/emma

hej :)

hej nu har jag ridit klas och han var jätte duktig men han ville inte byta galopp men bara i höger varv :)
men i mon ska jag rida utt :)

/emilia

Hoppar

ridit!

hej, nu blir det ett jätte snabbt inlägg för jag måste verkligen sova! men har haft jätte dålig uppdatering, förlåt!
men igår följde jag med emilia när hon hoppträna! och sen sov jag hos emilia. idag mockade jag och emilia alla boxar. sen smörde vi saker och sen gick vi och bada och emma kom :) efter det sköljde vi av cheeky och tog in han i boxen för han skulle hopptränas!
 
idag har jag ridit jane också :) skrittade ut med henne, millan och klas lite ;) hon är jätte stor ju, 170 nånting men hon är så snäll! ;) <3 sötisen<3 <3 men imon tror jag att jag skulle följa med och titta på millan när hon hopptränar igen för sen på lördag ska hon kanske tävla lokalt så då lär hon ju träna mke :) <3
 
men nu ska jag sova godnatt.
o skit i alla stavfel om det är nåra har skrivit så fort jag bara kan nu ;)
 
/evelina

dålig uppdatering...

godmorgon nu sitter jag och kollar på tv och ska snart äta frukost :)  men ja har hoppträning ikväll :) och på lördag ska jag tävla i älvkarleby taggad<3 men ja jag vet inte vad jag ska skriva om komentera och skriv vad jag kan skriva om <3
 
ulla <3
/emma <3

:)

hej nu så har vi tittat lite på jag saknar dej sen ska vi titta på wallander;) men i mon ska jag hopp träna för jag kanske ska tävla 80 cm det är på en gräs bana och det är i älvkarleby :) taggad.men det kanske kommer bilder i mon :)
 
saknar <33
 
/emilia
  

Jag saknar dig.

hej :) har nyss kommit hem ska snart äta men mamma lär fixa mer ris ;) haha. intressant!
men red cheeky idag och det gick väl bra :) men jag och emilia ska titta på jag saknar dig nu !
hon ska sova här.
Jag saknar dig <3
 
/evelina

Birk..♥

Har ju fått frågor om vem Birk var, och nu när det har gått 1 helt år sen jag träffade honom sist så kan jag ju berätta om honom hur vår resa var osv.
 
Min syster fick sin första egna häst "Trasan" och hon skulle flytta stall. Så hon flyttade till ett stall där det fanns 1 fjording och 1 islandshäst. Jag fick följa med och rida en gång, och redan då var jag fast! Birk hette han, tjock o snäll liten d-ponny. (jag var typ 6-7 år). Men jag red honom och vi red typ bara ut och ibland i hagen. jag vågade inte galoppera eller så. Men min syster kallade mig feg en gång å de blev jag väl förbannad och efter det har jag galopperat hela tiden. så birk lärde mig att galoppera. men han var så snäll också, en riktig läromästare.
 
Birk var världens snällaste ponny. Han lärde mig att rida. För mig var han bäst i världen. Alla säger ju så om sin häst. Men jag menar det ju så jvla mycket. Han betyder ALLT för mig.
 
men ja, den 19 Mars 2009, när jag fyllde 8 år. Vi kom hem från stallet och Ilpo ringde (sa dom fast det var emma som ringde till mamma och la på när hon svara) mamma sa att han hade sålt Birk och att jag skulle få åka och säga hejdå. Jag bröt ju ihop på 1gång.
 
vi kom dit och jag skulle ju springa ut men de va ju halkigt och is så jag ramlar ju.. haha. men när jag kommer in är det mörkt och jag ser typ inget eftersom jag hade massa tårar i ögonen. kommer ju ihåg det som om det var för 2 minuter sen..jag märker inte änns att det är massa folk där som står med filmkameror och skit. tillslut säger mamma "MEN HALLÅÅ SER DU INGET ELLER?" haha. nej jag gjorde väl inte det. birk hade ett lakan på sig som det stog "Grattis Evelina på 8-årsdagen. nu är han din" å då började jag ju grina ännu mera. min älskade birk.
 
DÄR började allt.
Vi tog äntligen honom till ridskolan! jag var lyckligast, för JAG var den ända med egen häst, iaf på den ridlektionen. vi tränade hemma i hagen för min syrra och det gick väl bra hihi ;) vi kom ut på vår första tävling. då hade jag haft honom i 4 månader. men jag hade ridit honom jätte länge före de. så den 22/7 - 09 kom vi ut på en clear round i österfärnebo, ni kan se här under lite är det 1 länk. emma och glance tracy är min syrra o trasan, elin o char bella är min kusin o bellisen :) sen jag och birk. kan sitta och stirra mig blind på den raden där det står: evelina lööv      birk<3
 
http://www4.idrottonline.se/OsterfarneboRS-Ridsport/Tavling/Klubbtavlingar/ sen går ni ner till tävlingar 2009 och sen 22/7 då :) <3 hehe kanske inte så kul men jag tyckte de va såhääär kul när jag såg det. bröt ihop på än gång.
 
va jätte glad den dagen. <3
 
men ja, dagarna går ju fort när man har kul, och det blev den 4 november 2010. då jag sålde honom. min finaste birk. men vi hann med att göra det vi ville. vi hann ha kul. dem åren med birk är de bästa åren i HELA mitt jvla liv. jag lovar.
 
men i december satt jag på hans trygga rygg igen. han börja busa med en gång. hihi, han sprang iväg till de andra hästarna och ja, busa. som han aldrig hade gjort med hans nya ägare. men med mig gjorde han det. <3
åå tårarna rinner som fan...<3 jag saknar dig <3
 
sen gick det faktiskt ett halv år av saknad.<3 då jag kom till honom igen och var där i 4 dagar.<3
för 1 årsen satt jag i en bil. jag berätta allt för min mamma, hur det hade vart hos dom. lilla amanda som hade busat i hagen. birk som hade hoppas och allt hade varit perfekt. jag hade sagt hejdå till birk "vi syns sen på sportlovet". men jag hade ingen alls aning om att det skulle va den sista gången jag fick träffa honom..
 
den 5 november 2011. faaaaan :'( <3 jag vill inte. vaarför?? det känns ännu förfärligare när jag gått och varit glad och allt medans jag inte änns visste om att min, min älskade vän inte fanns vid livet mera.den 7 december ca 1 månad efter fick jag reda på det. mamma sa att jag skulle gå in på mitt rum och vänta. jag tittade runt lite och tänkte på birk. jag vet inte varför jag tänkte bar apå honom. jag är ärlig som fn nu. jag lovar jag tänkte "bara det inte har hänt birk nått" men jag ville inte änns tänka på den tanken. för jag trodde faktiskt inte det. jag hade alltid trott att birk skulle bli typ 30 år eller nått. inte att han skulle lämna mig såhär tidigt. jag trodde att jag skulle åka dit på sportlovet och rida min finaste birk.
 
jag vet inte vad jag ska skriva. jag ser typ inte heller vad jag skriver. tårarna rinner. det är det värsta som någonsin hänt mig.
 
du var min bästa vän. ingen va som du. vi kanske inte hoppade banor på 120 eller var värsta tävlings ekipaget.
vi kanske inte tävlade SM. men vi utvecklades och hade så sjukt kul. och det tycker iaf jag att är det viktigaste.
 
 
just nu känner jag mig såhär >< liten. för utan birk, jag vet inte. han var ju en del av mig. och han finns inte längre. fan. jag vill ha tillbaka dig. han ställde alltid upp för mig. varesig vi skulle hoppa 150 cm eller om vi skulle rida ut i skogen.. im forever keeping my angel close. himmlens finaste ängel.<3
 
"ett leende behöver inte betyda att man är glad, utan att man är stark nog att le trots att det gör ont..<3"
 
<3
 
/evelina

hallojsan :)

hej! nyss kom emilia bara sådär, haha söto, hon hade inget att göra så hon kom ;) men jag har inget mer att säga en att jag äntligen ska få rida världens bästa ponny<3 saknat cheeky!<3
världens finaste!<3 vi kanske tar med kameran och knäpper lite fina kort :)
 
/evelina

hej :)

 
hej nu är jag med evve och jag vet inte om jag ska rida för det spörengnar men jag har inte bloggat för dottorn har varit
jätte seg.
men jag ska upp till stallet och gör ådnig matt till klas :)
men jag och evve ska väl inte gör så mycke men. vi kanske ska ringa någon mer eller något.
i mon ska jag rida om det inte spörengnar då ska jag rida ut ;)
 
men bloggar kanse mer sen :)
 
sötast <3
 
/emilia

bloggpaus?

kan nog va bra för mig. bloggar ju dag in o dag ut typ. men vad tycker ni? kan ni komma med bra tips på nått att blogga om så bloggar jag ju, inte så kul att veta om vad jag gör om dagarna då jag inte gör så mkt kul jusst nu ;) hehe ^^
 
osså går det ju inte att ladda upp bilder nu heller.. ;) men ni får stå ut med det!
/evelina

någon är det väl min tur?

att få en egen häst.. hoppas jag och då behövs ju massa nya saker! typ flugspray och sånt!
 
   »Flugspray
   »Pälsglans - inte nått måste men jag skulle väldigt gärna vilja ha det!
   »Hästsalva
   »Hästolja - inte heller nått man måste ha!
   »Läderbalsam - till sadel och träns
 
säkert mycket mera man behöver, men ja detta var de jag skulle köpa först av allt :)
 
/evelina
 
 

någon är det väl min tur?

att få en egen häst.. hoppas jag och då behövs ju massa nya saker! typ flugspray och sånt!
 
   »Flugspray
   »Pälsglans - inte nått måste men jag skulle väldigt gärna vilja ha det!
   »Hästsalva
   »Hästolja - inte heller nått man måste ha!
   »Läderbalsam - till sadel och träns
 
säkert mycket mera man behöver, men ja detta var de jag skulle köpa först av allt :)
 
/evelina
 
 

jag önskar mig...

hehe, helt plötsligt kom jag på att jag gärna, väldigt gärna vill fylla år imon. hehe ^^ men när jag fyller år så frågar alla typ - vad önskar du dig? - jag vet inte, får dom till svar. jaha så får man godis eller nått?;) nejdå! men sen 2 veckor senare tjatar man om massa saker. heh.
 
men jag vill iaf ha massa grejjer nu så jag tänkte ta upp lite saker.
 
   »Väst (JH kollektion)
   »Ridbyxor (JH kollektion)
   »Långärmad Piké (JH kollektion)
   »CRW Pannband
   »Svarta Chaps 
   »Ridstrumper (dom jag använder har hål vid hälen typ)
   »Ridjacka
   »Säkerhetsväst
   »Ridhjälm
 
/evelina

gör ingenting..

hej på er :) idag ska jag göra absolut ingenting.. noep.. igår träffade jag världens sötaste små jack russel hundvalpar dom var 3 veckor gammla, assöta!!<3
 
men nu ska jag väl göra nått med mitt liv, hehe inte vet jag men blir väl att sitta med en design som jag gjorde hela natten igår - typ...
 
hehe eller så gör jag nog tidinst eftersom det vart så dålig uppdatering, hehe ja, i do absolutely nothing!..
förslag på vad jag ska skriva om?
hehe söt ;)
 
/evelina

Designer!

Nu kommer jag inte säga det här på ett tag så jag hoppas att ni som vill ha en design av mig läser det här innan ni skickar nått till mig!
 
design av mig är helt gratis! eller ja, en länk i menyn ska jag ha men det kostar inge pengar eller så!
 
om ni vill ha skickar ni meddelande till evelina.2001@hotmail.com och märker det med "design & header" eller nått liknande! :) annars går det i soptunnan för jag brukar inte sitta och titta igenom alla mejl ;)
 
ni måste skriva ALLA små detaljer ni vill ha i er design. gör inte om jag får fria händer längre för jag har ingen ork till det, sry!:(
 
det tar oftast längre tid att göra designer när det är fint väder och när det är skola för när det är fint väder vill inte jag sitta ensam inne på mitt rum och göra designer till andra, right?
 
jag gör även bara designer till blogg.se och bloggplatsen.se sen gör jag headers till ALLA :)
jag kan även bara om ni vill ha en design eller om ni bara vill ha en header.
 
sen får ni ju välja, jag kan göra så att headern byter bilder om ni vill :)
 
ja det var väl allt :) nu ska jag förövrigt fortsätta med mitt livs svåraste design ;) <3
 
/evelina

hello

hejsan! :) förlåt förlåt för jätte dålig uppdatering verkligen! men har inte haft något att blogga om?
kom med förslag nu! iaf iförrgår var jag med emilia och emma :) vi va först i stallet och dom red och så, sen badade vi och sånt! igår gjorde jag absolut ingenting..
 
 
men vad vill ni läsa om? att vi lägger ut nån film, bilder, ett åsiktsinlägg, asså vad som helst? kom med förslag bara så blir bloggen lite roligare att läsa och mer bilder också .)
 
/evelina

del 1 - tävlingsdags

 

göteborg, liseberg, pysen

hej, nu tänkte jag berätta lite om dagarna som ni missat ;)
 
torsdag: åkte bil i fler timmar till karlstad :) för att hälsa på bästa bästa pysen! :) han såg jätte liten ut hahahha! världens sötaste lilla ponni<3 men sen åkte vi fler timmar till, vi skulle ju till göteborg :) vi åkte typ 10 på morronen och var framme vid 9 eller nått typ då åt vi kvällsmat på hotellet och ja sen sov vi.
 
fredag: åkte först och titta på lite affärer och båtar och sånt ;) men sen gick vi på liseberg och åkte massa karuseller och hade det jätte roligt! sen åkte vi och sovde på vandrarhemmet :)
 
lördag: åkte på liseberg igen :) millan tvinga upp evve i lisebergsbanan sen åkte vi den flera gånger :P men hade jätte kul och sen åkte vi o åt på kina! :) sen sov vi gott på kvällen :)
 
söndag: flera timmars bilresa hemmåt :) sen sov evve hos millan!
 
/evelina & emilia
 
(idag kl 15:00 kommer det upp en grejj som vi kommer börja med hoppas ni gillar det)
 

Liseberg kaninen kan han

this or that

C-ponny/D-ponny
svart häst/vit häst
ha en shettis att köra med/trickträna med  både och kan inte välja ;)
klas (emilias ponny)/ulla (emmas ponny)  jag vet faktikst inte :P
cheeky/greta
tårta/glass
chips/godis
ponny/hast
blogg.se/devote.se (att läsa en blogg på devote eller blogg.se menar jag)
 
<3<3
 
/evelina

svar

vad heter din häst? evelina: har ingen :(  emilia: klaus :)
 
Hur länge har ni ridit? 6 år typ
Vad tycker ni om min blogg? super fiiin!!:)
Har ni egna hästar?  emilia har en egen!
Favorithästar?  emilia: klas och pysen<3 evelina: birk, men annars är de väl cheeky eller nån?
Favoritbloggar? poniiriders.blogg.se ;) haha nemen vet inte!
vad är det roligaste med att blogga enligt er? :D när man får kommentarer och sånt!
 
 
/evelina o emilia

jag har ingen aning...

jag har ingen aning om vad jag ska skriva idag, men eftersom ingen kom med ideer skickade in gästbloggning osv får ni lida för det ;) så idag är uppdateringen kass!!
 
/evelina

orkar inte!!!

orkar inte blogga nu. är så trött men bloggar imorgon :)

nusååå !!:D

nu kommer film och bilder från tävlingen :)
 
 
/evelina & emilia

hissar

hööks "JH kollektion" så fin! <3
lite saker jag lätt skulle köpa om jag hade råd!
ridbyxor!<3
denna västen<3
denna e väl rätt så fin ändå?:)
 
men om jag hade en häst hade jag nog vart rätt så pank nu ;)
detta hade lätt klätt min ponni ;) <3
 
vad tycker ni om hööks nya kollektion?:)
 
/evelina
 
 
 

damsadel ;)

kanske jag kommer bli någonting, jag har ju talang?;)
haha skämta ;)
hopp :) <3
 
/emilia
 

sverige

jag gjorde ju för nån dag sen en usa outfit så då gjorde jag också en sverige outfit, haha inte heller något jag skulle ha men ;)
 
/evelina

lite bilder från min mobil + en dag.

steppy lilla bebis-steppy :) åh vad han är sööööt!!<3
när jag hade kommit felfri i årsunda då hade jag 3 rosetter, 2 med klas och 1 med pysen :) <3
denna måste med, bara för att pysen är cool och lipar åt kameran och för att det var sist jag såg honom. längtar tills jag får träffa honom igen<3
stor och liten hund ;) min mormors hund är den stora och den lilla är min :) <3 diiio<3
busen första gången han var hemma hos oss :) <3
pysen och jag hade tävlat :) <3
den där dagen kommer jag ihåg. nu ska jag berätta här ;)
 
det var så att evve skulle rida pysen så fick dom inte tag på honom.. så jag skulle gå ut och ta honom för jag sa att jag fick tag på honom. och när jag kommer närma honom tar jag bara tag i hans grimma och ska gå då stegrar pysen sig så jag fick hans hov i ansiktet... det gjorde så förbannat ont...:(
 
/emilia

några svar, kommer flera!

1. Hur många hästar har ni haft sammanlagt båda 2? :) om man räknar med emilias foderhäst så 5 hästar :) (asså vi 2, om man räknar med emmas ponny blir de 6 st)
2. Vad är det högsta ni har hoppat till häst? emilia: 1,05.   evelina: 80-90 tror jag
3. Har ni någon youtube kanal? noep, men kan säkert skaffa någon gång!
4. Har ni haft nån blogg innan denna?  jaa!:P
5. Vilken är eran favorittidning? jadu, läser inte så mycket tidningar
6. Följer ni fortfarande min blogg (nellienellan.blogg.se) ? :) om du menar på bloglovin jaa :)
7. Vilket är erat drömresemål? emilia: vet inte!   evelina: hehe, vet inte heller :P
8. Vem är eran idol inom ridningen?  roffe , rolf-göran bengtsson
9. Har ni vunnit några pokaler? nepp
10. Hur många prisrosetter har ni tillsammans? :P 8 st typ.

evelina:
hur måna gånger har du tävlat? 2 gånger
hur måna rosetter har du? 1
är cheky din? nej :(
hur måna gånger har du tävlat cheky? 1
kan du skriva ett inlägg om cheky? kanske
hur måna gånger har du ramlat av? hur många gånger som helst!!
 
emilia:
hur länge har du haft klas? i 3 månader och 4 dagar
hur måna gåner har du ramlat av? jätte många!
hur måna gånger har du tävlat pysen? en gång
hur måna rosetter har du? 7
hur måna gånger har du tävlat? jag har tävlat 8 gånger och 11 klasser tror jag typ
ska du hälsa på pysen snart? jaa !
varför sålde du pysen och köpte en ny häst? för att jag ville börja tävla och pysen var mer dressyr häst och jaaa... saknar honom <333
/evelina & emilia

klaus.

ja folk frågar: hur gammal är klas? vilken ras är klas? är klas d-ponny? och så.
 
jag tänkte berätta lite nu. Klaus som han egentligen heter kallas "klas" är en 9årig valack. d-ponny är han också. han är en hopp ponny! jätte söt och snäll är han!
 
vad är det bästa med klas? han är jätte snäll alltid. han gör aldrig något elakt och han är bara bäst!
 
hur högt har han tävlat? med mig har han tävlat upp till 70 cm felfritt, men med förra ägare upp till L.B - 1 m :)
 
varför just klas? det vet jag inte, för han är han och han är bäst! :)
 
/emilia

hej på er alla <3

hej alla nu sitter jag och kollar på tv och kom hem från stallet för ett tag sen red ut gick super bra och imorgon ska jag kanske hoppa och alva ullas föra ägare ska komma och hjälma mig då :) ochså ska jag kanske va med någon <3 men hejdå alla <3
haha jag och millan. är vi inte fina? <3
/emma <3

min åsikt om skvallerbloggar.

ibland kan jag tycka det går för långt med alla skvallerbloggar, när man pikar på änns ridning, utseende, kläder jaja, anything lixom. men om man fixar en skvallerblogg på ett proffsigt sätt så är det ju bra. alltså om man inte pikar på andra, alltså om man är snäll, inte bara skriver om alla "bloggkändisar" inom ridvärlden utan tar med urklipp från ex. hästmagazinet. eller vad som helst!

då kan jag tycka det är bra, för då slipper man ju kolla runt på 10000 bloggar eller titta igenom en hel tidning, lr ja.

 

Men om nån nu pikar på andra osv, läser jag då? jag kan säga att det är MÅNGA skvallerbloggar som provocerat mig eller vad det nu heter. så jag sitter där och läser deras inlägg och bara blir pissed off lixom @ men oftast är det första och sista bloggen jag går in på den bloggen om jag ska vara ärlig.

och sen ser man ju att den är borta på en annan skvallerblogg, fattar varför.

men jag kan erkänna att jag en gång sett ett inlägg som jag gick in och tittade på kommentarerna. det stog typ från anonyma att den som drev bloggen var totalt dum i huvve och skulle dö och blablabla.

och sen avslutar dom kommentaren med "men jag bryr mig inte om den här bloggen för jag tror inte att någon tar åt sig bla bla!"

först blir jag irreterad på den som säger att man är totalt dum i huvve för även om det är nån som faktiskt hänger ut andra så gör då inte som den och skriv bakom din dataskärm anonymt om hur dum den är osv osv.

och sen varför kommentera om du inte bryr dig?

haha hemskt fin....

men det var ju inte det vi skulle prata om egentligen utan det var ju vad jag tycker om skvallerbloggar, och jag tycker dom är bra om dom skrivs och görs på ett "proffsigt" sätt. that's what i think. right?;)

ha en bra dag alla ni medans jag är med millan i gbg :P

/evelina

 

 

pysen.

jag tänkte skriva ett inlägg om pysen. eftersom att nu när vi åker till Liseberg kommer vi åka och hälsa på honom efter!<3
 
Jag åkte och provred hästar som allra första gången som hästen skulle bli min egen. jag provred ju inte kilrush utan jag fick honom bara. så hittade vi pysen på en annons. vi åkte och provred den 16-åriga C-ponnyn. så fort vi kom in i stallet blev jag kääär. han var super gullig och världs snäll att hålla på med.
 
sen började vi rida och sånt och han var jätte snäll. jag sa till mamma efter ridpasset "den här hästen vill jag ha mamma"! och så blev det. vi bästemde att vi skulle ha den 16-åriga c-ponnyn Pysen. bilder från provridningen:
titta vad söta vi var ;) <3
 
men sen kom dagen då Pysen kom till oss. jag var lyckligast i världen. jag red typ på en gång. jag hade ett par helt vanliga skor på mig också ett par shorts ;) <3 lite bilder från dagen då pysen kom till mig!:
hah, visst var vi söta då? <3
 
sen började allt. vi hoppade lite hemma och det gick bra. och vi red ut och red dressyr. allt var perfekt och jag var den lyckligaste tjejen i världen. jag har världens finaste häst - pysen.
 
en valack född 1994, fux färgad, jätte fin i dressyren men lite osäker i hoppningen kom till mig sommaren 2010.
sommaren 2010 jag och evve hade gjort birk och pysen jätte fina den dagen ;) <3
 
men sen började vi hoppträna på riktigt och då blev du ju på stork och inte hemma. och pysen började titta på alla hinder och vi fick hoppa 40 cm och sånt för pysen tittade. ibland blev de ju 80 cm och så men vi fick alltid börja på jätte liten höjd.
 
vi visste ju att han var osäker i hoppningen men ja. jag flög av och flög av och flög av ännu mera. men tillslut gick det<3 och vi hoppade lite högre!<3
vi tränade lite dressyr också. han var jätte duktig i dressyr. en liten drömponny! jag lärde mig massor på dom träningarna.
 
vi åkte och träna för en dressyrtränare. och i början tränade jag en lektion för lotta på stork och det gick kanon. han var super snäll i dressyren. en liten sagoponny!<3
sen så. 1 år senare och lite till. den 1 november 2011. då smällde det till. vi åkte och tävlade för första och sista gången. men bra gick det. eller ja. i första klassen gick det inte så bra fick 12 fel i 30 cm. sen i 50 cm kom vi felfria och fick rosett! :) <3
duktig<3
 
sen gick allt bra men vi la ut honom på annons...:(
det var många som ville ha 18åriga lilla barnponny pysen<3
men det var ju bara 1 tyvärr som han kunde ge allt han gav mig.<3 han har varit min bebis. min prins i alla dessa år, månader, veckor, dagar, timmar, minuter och sekunder! han har gett mig allt! min lilla älskling<3
jag älskar dig!!!<3
 
/emilia

brun och orange

vad tycker ni? fin/ful? bara så ni vet, nu när jag är borta i liseberg med emilia kommer det komma outfits under dagarna.
 
/evelina

hej :)

 hej idag ska jag kanske vara med någon vet inte en. jag ska upp till stallet oxå och rida ulla och kanske borsta klas lite åt emilia för hon är ju på väg till liseberg :) men ja bloggar mera sen och hur min dag har varit:).... 
glöm inte bort min frågestund heller <3
 
söta doris <3
/emma <3

frågestund <3

fråga mycket nu /emma<3

lite.

Evelina:
 
Instagram -  Evveobirk
facebook - Evelina Lööv
kik - Evvebirk
 
Emilia:
 
Instagram - Emiliapysen
Facebook - Emilia Ström
Kik - -
 
Emma:
 
Instagram - -
Facebook - Emma King Johansson
Kik - -
 
/pr

gbg imon :)

imon åker jag med emilia till göteborg :) <3 ska följa med henne och hennes familj till liseberg och så :)
hihi så har duschat precis och packat klart allt tror jag?:)
haha fiiina ;)
men ja hinner inte blogga nu så ses sen!!:)
 
/evelina

england

nu blev den bättre ;)
 
/evelina

glöm inte!!

frågestunden: http://poniiriders.blogg.se/2012/july/ask-what-you-want.html#comment 
 
this or that: http://poniiriders.blogg.se/2012/july/this-or-that.html#comment
 
/evelina


RSS 2.0